Home
Elektrobiologie
Praktische Tips Binnenshuis
Veel gestelde vragen
Natuurkundige stellingen in de Elektrobiologie
Hoogspanningslijnen
Magnetische en Elektrische
wisselvelden
Professioneel advies
Richtlijnen Elektromagnetische Velden
Meetwaarden
Statisch Elektrische en Magnetische velden
Radioactiviteit
Belangrijk nieuws
Meningen
Links
Contact
 

Meningen

Paul Even:
Hallo mijnheer Houtenbos.
 
Ik moet zeggen dat ik het allereerst een erg goede site vind, met name dat jullie je beperken tot meetbare grootheden. (Daar kan ikzelf ook wat mee)
Ik heb zelf ik het lab waar ik werk mijn DECT toestel nagemeten op straling omdat ik niet geloofde dat het basis station altijd zou zenden en ook nog het volledige vermogen van 0.25W omdat er geen vermogens regeling in zit.
Nou kan ik je vertellen, het is waar. Ik had mijzelf de discipline opgelegd om het toestel altijd in het basis station te plaatsen omdat ik wist dat ze contact houden als ik ze naast elkaar leggen. Ik voelde me wel erg beetgenomen dat ik al 7jr zo’n stralingsbron in huis heb gehad. Nou ik dit weet heb ik een hekel aan deze technologie gekregen en een toestel met snoer gekocht. Wat overigens niet mee viel om nog een geschikt toestel te vinden. Hierop ben ik eens wat op internet gaan struinen of ik nog meer “domme” dingen aan het doen ben en vond jullie tips site: Ik had mij ook nooit gerealiseerd dat alle schakelaars enkelpolig waren en zo elektrische straling veroorzaken. Als het leven zou simpel is dat je alleen de stekker hoef om te draaien dat wilde ik daar graag aan mee werken en heb alles in huis inmiddels aangepast.
 
Ik een elektrische deken bij een vriend gecontroleerd of er echt in zijn deken (van de HEMA) een enkelpolige schakelaar zit voordat ik deze mail schreef. Ik had hier namelijk ook moeite mee om te geloven dat mensen zoiets kunnen maken, maar inderdaad er zat een enkelpolige schakelaar in. Maar nog erger zelfs, aan het niveau van de straling te zien leek er op de maas van draden 220V op te staan.
Nou ben ik geen dokter maar ik kan me goed voorstellen dat dagen of weken achter elkaar onder maas van draden slapen waar 220V op staat nou niet echt bevorderlijk voor de gezondheid is en vermoeidheid kan veroorzaken.
 
Alvast bedankt voor de zeer nuttige tips die jullie me aangeleverd hebben, ze zijn zeer waardevol gebleken.
Ik vind dat mensen zich gewoon ervan bewust moeten zijn hoe het werkt en dan kunnen ze zelf bepalen of ze het risico nemen of niet. Maar als je het niet weet dan kun je keuzes maken die je anders nooit gemaakt zou hebben.
Verder hoef je niet per definitie paranormaal te zijn om jezelf te kunnen helpen met straling, je kunt het zelf met wat nuttige tips zelf voor een groot gedeelte oplossen. Nou blijft het wel een moeilijk onderwerp en daar kun je dan mensen voor in huren mocht er toch nog hulp bij willen hebben. Wat jullie ook voor een heel redelijk tarief aanbieden.
 
Groeten Paul Even


Mevr. Annemiek H. te Amersfoort:

Heel hartelijk dank voor je moeite en berichtgeving over de configuratie
van de hoogspanningslijnen bij het huis wat we wilden kopen.
Het heeft ons veel zorgen bespaard. Nogmaals bedankt. 
         

Maaike A. te H.:

Hartelijk dank voor uw snelle reactie! Voorlopig heb ik hier voldoende informatie aan. Ik zal richting de consumentenbond nog eens een geluid laten horen dat ik het wel vreemd vind dat er met name bij artikelen als babyfoons in NL geen of weinig aandacht aan wordt besteed. Veel babyfoons zijn namelijk juist DECT. Weinig storing, maar veel straling dus.


Klaartje en T. te A.:

Jan, heel hartelijk bedankt voor je metingen en bemoeienissen met de openbare lagere
school ,,De Klein Reus”. Nuon, als eigenaar van het trafo-onderverdeelstation,
gaat de school op kosten van de stadsdeelraad, afschermen. Die heeft daar € 350.000,00
voor uitgetrokken. Dit bedrag is mede bestemd om de spoelen te vervangen die verouderd
zijn. Ook hebben ze beloofd pas in 2011 de capaciteit van het onderstation uit te breiden.
Tegen die tijd hoopt de school verhuisd te zijn. Jan, met alle respect!!! Klaartje.

Klaartje:

Het spijt me dat ik nu pas van me laat horen. Ik heb zojuist ook een lange boodschap op je mobiele telefoon achtergelaten. Maar er waren hier een aantal dingen gebeurd waardoor ik nu pas kan reageren.
Gaan je meetzaken goed? Ik hoop het voor je!
Ik heb vandaag nog weer de school op het hart gedrukt dat ze alle media er weer bij moeten halen als de verbouw van het onderstation begint. Het is goed als de burger weet dat er ook echt iets aan gedaan wordt toch?
Nou Jan, nogmaals zeer veel dank voor je metingen aan ,,De Kleine Reus”. Veel hartelijke groeten.

Hr. V. bij ’t V. van rightsite.nl:

Jan, hartelijk bedankt voor het oplossen van het elektrisch veld van mijn laptop.
Dit was erg belangrijk voor mij, omdat ik vanuit huis werk en er elke dag
langdurig aan blootgesteld werd. Een eenvoudige en prima oplossing. Mijn dank!


Anne B. te Naarden:
Het advies van dit bedrijf is goud waard. Jarenlang hebben wij ons zorgen gemaakt over zendmasten rondom ons huis. Waren dan ook op zoek naar een ander huis, hoezeer ons dat aan ons hart ging. Na objectieve meting bleek er niets aan de hand. Geen enkele straling van buitenaf. We hebben onze zoekopdracht voor een ander huis dan ook onmiddellijk ingetrokken. Hadden we dit bedrijf maar eerder benaderd!. Voorts zijn enkele lelijke elektrische plekken in ons huis op een zeer eenvoudige wijze geschoond en staan onze kinderen en wij niet langer bloot aan onnodige elektrische velden. Wij zijn dit bedrijf ontzettend dankbaar en raden iedereen aan om hun huis of werkplek te laten screenen.

Carline Westerik:

Fijn voor de duidelijke artikelen. Daar heb ik iets aan. Ik ben gerustgesteld, iets wat inderdaad niet makkelijk is bij mij!
Heel erg bedankt voor alle moeite en als er nog vragen zijn, dan weet ik aan wie ik ze moet stellen !
Met vriendelijke groet.


F. W.; milieu arts, GGD. te A.:

Betreft vergadering met ouders van OBS. ,,De Kleine Reus,, te A. ná afscherming.
Uiteraard ben ik blij als mensen mij vertrouwen. Voor het vertrouwen was het ook goed geweest als u er bij zou zijn geweest en u was dan ook wat ons betreft zonder meer welkom geweest. Wellicht komen we elkaar in de toekomst weer tegen. Met vriendelijke groet.


Jacqueline Huffermann:

Dank voor Uw snelle antwoord. Aangezien ik in een dierenartsenpraktijk werk en in mijn vrije tijd met honden werk zal ik deze materie zeker eens ter sprake brengen.
Ik ben benieuwd naar de reactie van mensen en zal evt. doorverwijzen naar Uw website. Ook op seminars/lezingen is dit onderwerp nooit ter sprake gekomen.
Wel is het zo dat wij in de praktijk een röntgenbadge dragen, dit is immers verplicht en hebben wij strenge regels bij röntgenopnames!

Ingrid de G. uit Gouda:

Nadat u ons huis in Gouda afgelopen donderdag had doorgemeten, hebben we ons bed een verdieping lager neergezet, weg van de spanningsvolle zolder. Vannacht heb ik voor het eerst sinds weken weer echt goed en diep geslapen, waarvoor ik u zeer dankbaar ben. Op termijn gaan we verdere aanpassingen plegen, maar voorlopig zijn we al heel blij met de hervonden nachtrust.
Bedankt ook voor de verdere informatie die u ons opstuurde. Vriendelijke groeten van een tevreden klant.


Gaby S.:

Het is alweer even geleden dat je bij me bent langs geweest op de Boslaan in Vreeland. Ik ben inmiddels alweer 2 maanden geleden verhuisd. Ik bleef slecht slapen en het voelde gewoon niet goed meer. Erg jammer van de mooie plek, maar het heeft me toch wel veel meer rust gegeven. Ik woon nu wel tijdelijk bij mijn tante in Utrecht, maar financieel is dat nu wel even heel erg fijn. Ik wilde dit je even laten weten, zeker omdat ik wel heel erg blij ben geweest met je hulp en de inzichten in mijn eigen gevoeligheid. Dank je wel! en hartelijke groeten.

Frank Twisk:
Ik wil U via de elektronische weg nog even bedanken voor Uw hulp bij het "omvormerprobleem". Omdat de prijs ongeveer even hoog was en de meneer van de internetwinkel mij goed geholpen had, heb ik hem daar gekocht. Met vriendelijke groeten.

Mevr. T. te Castricum, namens alle betrokkenen:

Nogmaals wil ik U hartelijk danken voor de enorme hoeveelheid energie, die U gestoken heeft in onze problematiek betreffende de zendmasten bij ons.

Fam. v. V. te Hoorn:
Hartelijke groeten en bijzondere dank voor alle "GSM-hulp". In het Noordhollands Weekblad las ik deze week een groot artikel over de oprichting van de Elektrosmog Nederland. Ik vind dit een zeer goed initiatief. Mijn complimenten en succes.

J. v. B. te Zeewolde:
Hartelijk dank voor de prettige samenwerking afgelopen jaren. Helaas staan de zenders van Nozema er nog steeds, maar we zullen hopen dat dit jaar het jaar van de waarheid mag worden wat straling betreft.

Fam. V. te Castricum:
Hartelijke groeten en bedankt voor de voorlichting.

Mevr. T. te Amsterdam:
Als ME.-patiënt heb ik in de afgelopen jaren vele malen een beroep op U kunnen doen. Omdat ik overgevoelig ben voor straling heb ik veel aan uw metingen en adviezen gehad.
Mijn leven ziet er nu een stuk beter uit. Ook heb ik een leuke man ontmoet waarmee ik erg gelukkig ben. Zo zie je maar dat het tegen beter weten in toch goed is gekomen met me.
Hartelijk bedankt voor alles.

Fam. H. te Heilo:
Bedankt voor Uw EMC-metingen. Wij stonden versteld van de grote hoeveelheid- en soorten velden in onze woning. Het was voor ons zeer interessant en verhelderend. Mogen wij uw naam ook aan anderen doorgeven? Hartelijke groeten van ons beiden.

Fam. K. te Castricum:
Nogmaals bedankt voor het ontdekken van een ontbrekende hoofdaarde. Ons is hierdoor veel ellende bespaard gebleven. Succes.